1 kg bonfile (fillet mignon)
2 yemek kaşığı Yudum Omega 3 yağı
750 gr patates
250 gr tereyağ
250 ml krema
Bonfileleri 1 cm eninde porsiyonlayın.
Tavanızı ısıtın. Aynı zamanda fırınınızı 220 dereceye getirin. Kızmış olan tavanızın içerisine tavanızı kaplayacak şekilde Yudum Omega 3 yağı koyun.
Etinizin her iki tarafını cömert bir şekilde tuzlayın ve karabiber ekleyin. Etinizi tavaya koyduktan sonra katiyen etinize veya tavaya bir dakika kadar dokunmayın. Bir dakika kadar sonra etinizin diğer yüzeyini çevirin. Ve tekrar bir dakika kadar dokunmadan bekleyin.
Etinizin her iki tarafı da karamelize olunca tavanıza misket büyüklüğünde tereyağı ekleyin ve ısıyı bir parça düşürün.Tereyağınız köpürünce bir kaşık yardımıyla bunu etinizin üzerine yedirin. Etin her tarafını bu işleme tabi tutun.
Bu aşamada etinizi tavadan alın ve ısınmış olan 220 derecedeki fırınınıza koyun. Etinizin kalınlığı ve kalitesi doğrultusunda pişirme süresi değişse de 2 cm. kalınlığında orta-pişmiş bir et için 3 dakika süre yeterli olacaktır.
Üç dakikalık süre bitince fırından etinizi alın ve oda sıcaklığında 15 dakika kadar bekletin. Bu aşamaya ‘dinlendirme’ diyoruz. Eğer etinizi dinlendirmeden keserseniz bütün suyu tabağınıza akacak ve ayrıca sert bir kıvamı olacaktır.
15 dakika bekledikten sonra sıcak fırınınızda pişmiş ve biraz soğumuş olan etinizi bir dakika kadar ısıtın. Bu ikinci fırınlama işlemini eti pişirmek için değil, sadece keyifli ve sıcak bir şekilde yiyebilmek için yapıyoruz.
Fırından aldıktan sonra hemen servis edin. Etlerinizi ne kadar ince dilimleyerek yerseniz size verdiği keyif o kadar artacaktır.
Tencereye soğuk su doldurun ve bir tutam tuz ekleyin. Patatesleri kabuklarıyla birlikte tencereye koyun ve yumuşak püre kıvamına gelinceye dek pişirin. Patatesler soğumadan kabuklarını soyun. Daha sonra bir elek veya süzgeçten geçirin.
Başka bir tencerenin içerisinde tereyağ ve kremayı karıştırıp ısıtın. Krema ve tereyağı karışımını yavaş yavaş patatese yedirin. Bu işlem tamamlandığında bir kez daha elekten geçirin. Tuzunu ayarlayıp,servis edin.