ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Çerkez Tavuğu (Doğu Anadolu)

GERİ DÖN
ÇERKEZ TAVUĞU (DOĞU ANADOLU)
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

1 adet bütün tavuk

2 dilim bayat ekmek içi

3 diş sarımsak

1,5 su bardağı ceviz içi

1 çay kaşığı tuz, karabiber

Sos için

1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

1 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Tavuğu yıkadıktan sonra bir tencerede 4 su bardağı su ilavesiyle, iyice yumuşayana kadar haşlayın.

Daha sonra suyunu süzüp derilerini çıkarın ve çok ufak parçalar halinde didikleyelin.

Öte yandan bayat ekmek içi, ceviz ve sarmısakları bir mutfak robotundan geçirerek püre haline getirin.

Üzerine 1 su bardağı ılık tavuk suyu, tuz (varsa toz kişniş de katılabilir) ekleyerek karıştırın.

Sonra da bu harcı, tavuklarla iyice harmanlayalın.

Eğer çok katı olursa bir miktar tavuk suyu daha ekleyin.

Arzu ederseniz 1 yemek kaşığı zeytinyağında 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biberi 1 dakika kadar kızdırıp üzerine gezdirin.