ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Hardallı Mücver (Marmara Bölgesi)

GERİ DÖN
HARDALLI MÜCVER (MARMARA BÖLGESİ)
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

2 adet kabak

¼ bağ maydanoz

¼ bağ dereotu

3 -4 sap yeşil soğan

1 adet orta boy yumurta

2 yemek kaşığı un

50 gr beyaz peynir

25 gr Maille Dijon Hardal

Tuz, Karabiber

Dip sos için

75 gr mayonez

40 gr Maille Taneli Hardal

20 gr toz köri

HAZIRLANIŞI

Fırınınızı 180 dereceye getirin. Kabaklar rendeden geçilir, suları iki el arasında sıkıştırılarak sıkılır. Maydanoz, dereotu, taze soğan yıkanır ince ince kıyılır. Bütün malzemeler birbirine karıştırın ve yarım santimetre kalınlığında bir tepsinin (altına mutlaka yağlı kağıt koyun) üzerine dökün. 15 dakika bir tarafını ve 5 dakika da diğer tarafını pişirin.

Sos hazırlanışı;

Verilen bütün malzemeler birbirine çırpma teli yardımı ile karıştırılır. Sıcak olarak servis edilen mücver ile birlikte sunulur.

Sunum

Mücveri yavaş yavaş bir rulo haline getirin ve bu ruloyu 1 parmak genişliğinde kesip, servis edin.

Murat Bozok’un tavsiyesi

Kabak yerine balkabağı, pırasa, havuç gibi sebzelerle de aynı tekniği uygulayarak mücver yapabilirsiniz.