ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

İslim Kebabı

GERİ DÖN
İSLİM KEBABI
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER

1 kg patlıcan

3 adet çarliston biber

3 adet domates

Köfte için

1/2 kg. kıyma

1 yumurta

1 adet soğan

4 yemek kaşığı galeta unu

2 diş sarımsak

1 tutam maydanoz

1 çay kaşığı kimyon

Tuz

Karabiber

Sos için

5 adet domates

2 yemek kaşığı Yudum zeytinyağı

Pul biber

Tuz

Karabiber

1/2 bardak et suyu

Kızartmak için:

Yudum Kızartma Ustası

HAZIRLANIŞI

Sos için; tencerede 2 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Rendelenmiş domatesleri, tuz, karabiber, pul biber ve ½ bardak et suyunu ilave ederek kaynamaya bırakın. Biraz yoğunlaşınca ocaktan alın.

Patlıcanları ince dilimler halinde kesin. Dilimleri 15 dakika tuzlu suda bekletin. Sonra kurulayıp kızgın Yudum Kızartma Ustasında fazla karartmadan kızartın. Havlu kağıt koyduğunuz bir tabağa alarak fazla yağı süzdürün.

Köfte harcı için kıymayı rende soğan ve sarımsağı tuz, karabiber ve kimyonu, yumurtayı, galeta unu ve ince kıyılmış maydanozu iyice yoğurun. Harçtan yumurta büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Kızgın bir tavada önlü arkalı renk verip kenara alın. Köfteler piştikten sonra iki patlıcan dilimini artı şeklinde tezgâha koyup ortasına bir top köfte yerleştirin ve patlıcanları üzerine kapatın. Birer dilim domates ve biberi yerleştirin ve kürdanla sabitleyin. Bütün patlıcanları bu şekilde hazırladıktan sonra cam fırın kabınıza dizin. Üzerine hazırladığınız sosu gezdirin.

200 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin ve sıcak olarak servis edin.