ÜRÜNLERPÜF NOKTALARIHABERLERYEMEK TARİFLERİSSSİLETİŞİM

Ispanaklı Tavuk Köftesi

GERİ DÖN
ISPANAKLI TAVUK KÖFTESİ
Tarifi Yazdırın

MALZEMELER:

500 gr ıspanak

Yarım soğan

30 ml Omega 3 yağı

300 ml Yudum kızartma ustası

1 tutan tuz

1 tutam karabiber

500 gr tavuk gögsü ( iki adet)

2 adet yumurta beyazı

100 gr galeta unu

HAZIRLANIŞI:

Ispanaklar doğranır ve ince doğranmış soğan ile omega 3 yağı ile sote edilip tuz ve karabiber eklenir.Tavuk göğüslerini yumurta beyazı ile birlikte mutfak robotu ile çekin , tuz ve karabiber ile çeşnilendirin.Çektiğimiz tavuk karışımını toplar haline getirin , sotelemiş olduğumuz ıspanakları topların içine doldurup yuvarlayın.Önce yumurta akına sonra galeta ununa bulayın. Bir tencereye yudum kızartma ustası koyun ve kızdırın. Isınan yağa topları hafif bir şekilde bırakıp kızartın. Bütün tavuk topları bitene kadar işleme devam edin. Tavuk toplarını kağıt havlu üzerine alın ve dilediğiniz soslarla servis edin.